Világnapok - Emléknapok - Jeles napok
Világnapok - Emléknapok - Jeles napok


angol.jpg


 

Munkaszüneti és pihenőnapok 2021. - Magyarország

Egyházi mozgó ünnepek

Munkaszüneti napok 2021 - az Európai Unió országaiban és az USA-ban

Munkaszüneti napok 2021 - Amerika országaiban

Munkaszüneti napok 2021 - Ázsia országaiban

Munkaszüneti napok 2021 - Afrika országaiban

Munkaszüneti napok 2021 - Ausztrália és Óceánia országaiban

Iskolai naptár 2020 - 2021

Virágzás (pollen) naptár

Éjszakai rendezvények 

Naptári adatok 2021

 

 

 

időjárás

Időjárás - most  EU fővárosok

Időjárás előrejelzés Budapest

Budapest booked.net
+C

Max.: +

Min.: +

Pén, 01.01.2021

Szmogtérkép Magyarország

Budapest szmogtérképe

UV sugárzás - Magyarország

UV térkép

Vészjelzés - Európa

Vészjelzés - Föld

 

posta icon

Irányítószám keresés a világ összes országában - Postcodes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Google születésnap - szeptember 27.

 

Google születésnap szeptember 27.

 

Ezt a napot változó napokon ünnepelték szeptemberben 2005 előtt.

A google.com domain 1997 szeptember 15-én született meg, ám csak egy év múlva, 1998 szeptember 4-én alakult meg a cég, ám születésnapnak szeptember 27-ét választották 2005-ben.

Ma már elképzelni sem tudjuk a netezést kereső nélkül, s azok közül méltán a legnépszerűbb a Google, a legszélesebb szolgáltatással!

 

Google születésnap első embléma - 1998. augusztus 30.

A Google játékos emblémákkal (doodles) jelentkezik kiemelkedő ünnepek alkalmával, évfordulók, híres művészek, úttörők és tudósok életével kapcsolatos megemlékezésre, spontán, meglepetésszerűen.

Minden megjelenő ünnepi embléma mögött egy illusztrátorokból és mérnökökből álló csapat áll, de szívesen fogadnak külső felhasználóktól is illusztrációkat és minden levelet elolvasnak.

A jó hangulat megteremtésére készítik a kis emblémákat, azért, hogy mosolyt fakasszanak az arcokra az év számos napján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bálint - Valentin nap - A Doodle 4 Google 2014-es amerikai egyesült államokbeli nyertese


A Google története

"A Google berkeiben úgy tartják, hogy a vállalat alapítói, Lerry Page és Sergey Brin rendkívül ellenszenvesek voltak egymásnak első találkozásukkor. 1995-ben, a Stanford egyetem végzőseiként hosszadalmas vitákba keveredtek a kérdésről, ami már akkor is a legjobban foglalkoztatta őket: hogyan lehet kiszűrni a legrelevánsabb információkat egy óriási adathalmazból? Egyikük sem sejtette, hogy hamarosan a keresőtechnológiában paradigmaváltás fog bekövetkezni közös projektjük, a BackRub néven induló, de később Google-re átkeresztelt keresőmotor első változatának kifejlesztése révén.

1998-ra eladható szintre fejlesztették a Google technológiát. Larry kollégiumi szobáját irodának rendezték be, és onnan próbálták értékesíteni rendszerüket – kevés sikerrel. Elhatározták tehát, hogy Ph.D. tanulmányaikat félretéve elköltöznek a kollégiumból és saját céget alapítanak. Ehhez azonban befektetőt kellett találniuk. A mára legendás történet szerint Andy Bechtolsheimhez, a Sun Microsystems egyik alapítójához fordultak, aki egy tízperces demófelvétel megtekintése után, idő hiányában azt mondta Larry-nek és Sergey-nek: A részletek megbeszélése helyett inkább írok nektek egy csekket. Így is tett, a százezer dolláros csekk azonban "Google Kft." névre szólt, ami akkor még nem létezett, ezért Larry-ék családtagok és barátok (összesen közel egymillió dollár értékű) segítségével először megalapították a Google céget, majd beváltották a csekket és elkezdték a munkát. Az akkor még béta-tesztelés alatt álló Google-program, melyet egy barát garázsából működtetett az akkorra háromfősre duzzadt vállalat, napi tízezer keresést bonyolított le. A sajtó gyorsan felfigyelt a kiemelkedő minőségű website-ra, és többek között a USA Today és a Le Monde is hírt adott róla. A Google egyre ismertebbé vált.

Egy évre rá a cég átköltözött második telephelyére, nyolc főt számlált, a Google-program pedig napi 500 ezer keresésért volt felelős. 25 millió dolláros tőkealapját a régió két vezető vállalata adta össze, a befektetők, Mike Moritz, Ram Shriram és John Doerr pedig a cég igazgatóinak sorába léptek, és gyakran elfoglalták helyüket a pingpongasztalnál is, ami a Google vállalat irodai berendezésének már akkor is szerves része volt. Csatlakozott hozzájuk Omid Kordestani, aki a Netscape-et hagyta ott a Google sales és fejlesztési alelnöki pozíciójáért, és Urs Hölzle, akit mérnöki feladatokkal bíztak meg. Hamarosan azonban az iroda kinőtte a kis helyet: volt, hogy az alkalmazottak a zsúfoltság miatt nem tudtak anélkül felállni, hogy a hátuk mögött ülő betolná a székét.

Googleplex2000-ben az iroda elköltözött saját épületébe, a hatalmas Googleplex-be, ami ma a világ legjobb munkahelye – megújítva ezzel, mintegy mellesleg, a vállalati kultúrát is. Ugyanebben az évben a Google lett a legnagyobb keresőmotor egymilliárd beindexelt oldallal – ennyi tartalom a világon először volt elérhető kereshető formában az interneten. A kulcsszavakra épülő reklámprogram, az AdWords elindításával a Google exponenciálisan növekvő bevételre tett szert, ami szükségtelenné tett bármilyen további, külső beruházást. A Yahoo! és a Google partnerré válásának köszönhetően a program 2000-ben már több mint napi 100 millió keresést bonyolított le, immár világszerte. A Google Eszköztár (Google Toolbar) és az AdWords szélesítették a Google szolgáltatási spektrumát, amelyek máig a legnépszerűbb keresővé tették.

A fejlesztések ezzel azonban még el sem kezdődtek. Már Dr. Eric Schmidt vezérigazgatósága alatt, 2001-ben elindult a Google újabb innovációja, a különböző fájltípusokra való keresés – az első vertikális keresők, a Google Képkereső (Google Image Search) és a Katalóguskereső (Google Catalog Search) gyarapították a keresőprogram által felismert és rendszerezett formátumokat. A Google termékkeresője, a Froogle 2002-es fejlesztés, amely a keresett termék több fellelhető helyét és különböző árait listázza ki, és az egyik legnépszerűbb Google találmány. 2001 decemberére a Google által elérhető és kereshető internetes dokumentumok száma már meghaladta a hárommilliárdot.

2002-ben az AdWords, a Google hirdetési rendszere teljesen új utat nyitott az online marketing területén. Több szempontból is forradalmi volt az ötlet: a hirdetési felület egyrészt önkiszolgáló, vagyis a hirdető maga állíthatja be hirdetésének feltételeit a napi költségvetéstől az egyes kulcsszavakhoz kapcsolt érkezési oldalakig.

Másodszor, a Cost-Per-Click, vagyis a kattintás (és nem megjelenés) utáni fizetési modell a keresőbeli hirdetést egycsapásra a hagyományos hirdetésekhez képest messze költséghatékonyabb marketingeszközzé tette, aminek hatásfoka ráadásul a reklám többi formájával ellentétben pontosan mérhető. Az AdWords sikere ismét a Google filozófiáján alapult: középpontban a felhasználó, minden más pedig ebből következik. Ez az AdWords esetében úgy valósul meg, hogy egy felhasználó kizárólag az általa beírt kulcsszavakra releváns hirdetéseket látja, ott és akkor, amikor az adott téma érdekli – ebből pedig egyenesen következik a Google AdWords hatékonysága is.

A 2003-ban kifejlesztett AdSense programmal a népszerű honlapok tulajdonosai immár jövedelemre tehettek szert az oldaluk tartalmához kapcsolódó hirdetéseknek teret engedve. A Google ugyanebben az évben felvásárolta világ legnagyobb weblog szolgáltatóját is, és a Blogger formájában a blogolás lehetőségét is felkínálta felhasználóinak.

Google a Time magazinban2004-ben a Google vállalat első negyedévi jövedelme elérte a 805.9 milliárd dollárt. Meghosszabbított szerződést írtak alá az AOL Europe vállalattal is, átfogó és testreszabott kereső- és hirdetési szolgáltatást nyújtva ezzel Angliának, Franciaországnak és Németországnak. A Keyhole vállalattal kötött megállapodás a Google rendelkezésére bocsátott három dimenziós képeket a Föld felszínéről, illetve egy gazdag térkép-, út- és üzletadatbázist, amik később a Google Maps, illetve a műholdas és légi-felvételeket felhasználó, közelíthető és feltérképezhető virtuális földgömb, a Google Earth szolgáltatásokba épültek be. Az európai irányításnak külön központja is lett Dublinban.

2005-ben a Google Analytics megjelenésével lehetővé vált az online hirdetési és marketingkampányok minden eddiginél részletesebb és alaposabb mérése, ezzel pedig a tényekre alapuló üzleti döntések hozatala. A piac legfejlettebb, ingyenesen elérhető alkalmazásával megismerhetjük többek között honlapunk egyes almenüinek teljesítményét, a látogatók preferenciáit, így eredményesen határozhatjuk meg oldalunk konverziós céljait és azok elérési útvonalát; láthatjuk, valójában milyen és hány kulcsszóra találják meg a felhasználók az oldalunkat, illetve, hogy honnan érkeznek.

2006 olyan fejlesztések éve volt, mint a Google Chat, amely a piacon elsőként kötötte össze a levelezést és az azonnali üzenetküldést; a Magyarországon még nem elérhető, kattintásra induló videó formátumú keresőhirdetések; a Google mobil szolgáltatásai, vagyis a Google Maps, a Gmail és a Google News mobiltelefonról is elérhető funkciói, vagy a szimultán online közös munkát lehetővé tevő Google Docs and Spreadsheets. Ugyanebben az évben vásárolta meg a Google a YouTube-ot, a rendkívül népszerű, közösségi szórakoztató videoportált.

2007 legnagyobb újdonsága a különböző horizontális keresőmotorokat egyesítő és a találati listákat átformáló Google Universal Search fokozatos bevezetése. Az általános fejlesztések és a szolgáltatások szélesítése mellett a Google felismerte gazdasági és informatikai jelentőségéből adódó felelősségét és a többek közt a Climate Savers Computing Initiative (Informatikai Összefogás a Klímaváltozásért) szövetséggel felhívta a figyelmet a környezetvédelemre is.

Hogy mi a következő újítás a Google-től, abba betekintést nyerhetünk a Google Labs szolgáltatás révén, ahol a béta-tesztelés alatt álló alkalmazásokat ismerhetjük meg. Természetesen csak részleteiben, hiszen a Google tulajdonosai szerint sikerük egyik legfőbb záloga a meglepetés – ezért csak azt tudhatjuk biztosan, hogy élni is fognak vele."

by: VEJ

friss: 2017. 09. 27.

forrás: webma.hu, google.com

Vissza szeptemberhez

 

Ajándék ötlet - tacskó kutya
A
jándék ötlet 

2021

Világnap:

olyan évenként ismétlődő, a világra, vagy számos földrészre kiterjedő ünnep, amelyet különböző nemzetközi-, vagy világszervezet hirdetett meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, a figyelem felhívása céllal, pl. az ENSZ, VHO, környezetvédelem, szakmák napjai , egy napos, világ jelentőségű esemény.

Nemzetközi nap:

olyan évenként ismétlődő, számos országra kiterjedő ünnep és figyelemfelhívó nap, amelyet különböző nemzetközi szervezetek hirdettek meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, esetenként rendezvényekkel, konferenciákkal ünneplik. pl. az ENSZ, UNESCO, tematikus figyelemfelhívó nap, nemzetközi jelentőségű események.

Nemzeti ünnep:

olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország, vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli. Nem egyezik meg a nemzeti emléknappal. A legtöbb országnak egy nemzeti ünnepe van egy évben, más országoknak több is. A nemzeti ünnep legtöbbször azon a napon van, amikor az adott állam, vagy tartomány elnyerte függetlenségét. Más esetekben az ország védőszentjének napja, vagy kiemelkedő történelmi esemény válhat nemzeti ünnepnappá. Az állami élet szempontjából kiemelkedő nemzeti ünnepüket az egyes országok törvényben lefektetett állami ünnepként ünnepelik meg,  Magyarországon: március 15. augusztus 20, október 23. Munkaszüneti napok.

Emléknap:

olyan kitüntetett napot jelöl, amely egy ország, vagy egy nép életében kiemelt jelentőséggel rendelkezik, de nem nemzeti ünnep. Általában egy olyan történelmi győzelem, vagy tragédia, illetve más nemzeti jelentőségű esemény, amely fordulatot hozott, amelyre az adott ország állampolgárai, a  nép tagjai büszkék lehetnek, vagy amelyet gyászolnak. A tragikus nemzeti eseménnyel kapcsolatos emléknap másik neve nemzeti gyásznap. A nemzeti emléknapok fontossága és az ünneplésük mértéke országonként eltérő.

Jeles nap:

olyan ünnepnapok, melyeket egy esemény ünneplésre méltóvá tesz, melyhez országszerte állandó hagyomány, szokás fűződik, pl: egyházi ünnep. Sokféle jeles nap van, például a születésnapok, esküvők, de a Karácsony és a Húsvét is az.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
                    

Kapcsolat
Felhasználási feltételek

lap tetejére


A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.