Világnapok - Emléknapok - Jeles napok
Világnapok - Emléknapok - Jeles napok


angol.jpg


 

 

Munkaszüneti és pihenőnapok 2018. - Magyarország

Egyházi mozgó ünnepek

Munkaszüneti napok 2018 - az Európai Unió országaiban és az USA-ban

Munkaszüneti napok 2018 - Amerika országaiban

Munkaszüneti napok 2018 - Ázsia országaiban

Munkaszüneti napok 2018 - Afrika országaiban

Munkaszüneti napok 2018 - Ausztrália és Óceánia országaiban

Iskolai naptár 2018 - 2019

Virágzás (pollen) naptár

Éjszakai rendezvények

 

 

 

időjárás

Időjárás - most

Időjárás - holnap

Időjárás - előrejelzés

Szmogtérkép - Magyarország

Szmogtérkép Budapest

Budapest szmogtérképe

UV sugárzás - Magyarország

UV térkép

Vészjelzés - Európa

Vészjelzés - Föld

Naptári adatok 2018

 

posta icon

Irányítószám keresés a világ összes országában - Postcodes

 

 

 

 

 

Kikapcsoló

SUDOKU

 

 

Szállás megyénként szallas.hu 

Szállás megyénként szallasguru

 
 


 


Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja


Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja

 

 

Az anya nélkül nevelkedő gyermekek napját a nevelői közösségek Nemzetközi Szövetségének magyar tagszervezete, a Nevelőotthonok Magyarországi Egyesülete kezdeményezésére először 1990. május 7-én rendezték meg. Azóta az anyák napja utáni hétfőn rendezik meg. Azokról szól ez a nap, akiknek mivel anya nélkül nőnek fel, hiányzik életükből az egyik legfontosabb kötelék és szeretet-forrás, amely csak részben pótolható, de sohasem helyettesíthető. A gyermekek védőszentje Szent Miklós.

Az anya nélkül nevelkedő gyermekek napja

 

Álljon itt néhány idézet arról, hogy ki, hogyan élte meg édesanyja elvesztését,
vagy mi a véleménye a gyermekvállalásról.

 

„Aztán egyszer csak elerőtlenedett, aztán gyenge lett, majd halott.

Én kiskamasz voltam (13 pontosan), sokan mondták, hogy a fájdalom majd elmúlik és az idő mindent begyógyít. (Üzenem nekik: Nem, nem múlik el. Az idő viszont tényleg változtat valamit rajta.) Én talán elvittem volna magamat egy pszichológushoz, mikor egy könnycseppet sem látok a gyászoló lányomon, de érthető, hogy ez akkor nem jutott elsőre eszükbe. Mindegy, később elmentem magam. Kellett.

Annyira igaz esetemben, hogy, ha stabil alapokat teszel le, akkor az évekig nagy hátszelet csinál a gyereknek. Hosszú ideig tudtam táplálkozni anyám tanításaiból, sőt, a mai napig. Szeretem, tisztelem őt, és ezért tudom tartani magam egy stabil úthoz, mert miatta érzem, hogy a lényeg a dolgok mögött, valahol arra van. Sok embert hagyott itt, de mindnek megváltoztatta az életét, valahogy mindenkit készített arra, hogy miben erősítse majd egyedül magát.

Mégis, ami mindennap eszembe jut, hogy soha nem mondhattam neki, mikor este 10 után értem haza, hogy „hagyj anya, ez az én életem!”, soha nem utálhattam kamaszként, hogy „ilyen soha nem akarok lenni”, nem volt ott, amikor örültem az első munkahelyemnek, majd amikor szomorkodtam, hogy mégsem kell annyi ember nekik. Nem volt ott az esküvőmön, és nem hívtam fel a szülőszobáról, hogy „minden rendben, egészséges!”. Nem tudom felhívni, ha unatkozom séta közben, ha elalszom állva a fáradtságtól, ha elegem van a napból. Pedig felvenné, beszélne, jönne, ölelne, nevetne, vigasztalna, ó, és leszidna, megpöckölne, szigorú lenne, ha kell. Nem volt senki, aki fogja a kezem, mikor műtétből ébredtem, mikor egyik felsőoktatási intézményből a másikba grasszáltam, mert nem tudtam elintézni a papírügyeimet, mert úgy féltem egyedül. Tudom, ez mindenki másra is igaz, de, ha én kértem volna, ő segített volna. Aztán egyszer apám megnézett gyerekek között, miközben dolgoztam és láttam, hogy büszke. Azt is mondta, hogy anyám örülne nekem. Hát, lehet, de az biztos, hogy órákat beszélgetnék vele a hogyanokról, miértekről és tanítana tovább.”

4.jpg

 "mert a gyermek életében két "Isten"létezik, a MR és a Mrs tökéletes, az Anya és az Apa....
S ha az egyik "Istene"megcsalja, becsapja, kijátssza, elhagyja, akkor már a másikban sem és senkiben sem fog hinni és bízni igazán soha.
Miért éreznek úgy a gyerekek, hogy Ők a hibásak a szüleik esetleges válásában, vagy egyik szülő elhalálozásában?
..és miért házasodik és miért bízik nehezebben egy csonka családban felnőtt ember?"

5a.jpg


"Egy nő mindent elkövet annak érdekében, hogy anya legyen. Hogy önző dolog-e? Valahol igen. Én egyáltalán nem tartom hősnek azt a nőt aki tudja, hogy mennyire beteg, legyen szó rákról, diabéteszről, vagy bármi másról, de ennek ellenére még is világra hoz egy gyereket, mikor tudja, hogy nem lesz mellette és nem fogja tudni felnevelni."

 

5c.jpg


"Én anya nélkül nőttem fel. Ahogy, az 1 évvel idősebb bátyám is. Amikor megszülettem, apám hozott haza a kórházból,mert anyám már akkor végleg lelépett. Apám nevelt fel minket. Soha nem nősült meg, és soha nem volt "mostoha anyánk" .

Apám, férfi létére megtanult sütni, főzni, sőt még a szoknyámat is megvarrta, ha kellett. A bátyámmal meg eljárt fociedzésekre, meg egyéb fiús helyekre. Mivel sosem láttam anyámat, így nem is hiányzott. Nem okozott egyikünknek sem lelki sérülést és egyikünk sem lett "elveszett" ember.

A bátyám is és én is boldog házasságban élünk, szülők vagyunk már mindketten. Apám ma nyugdíjas, és a bátyámmal azon vagyunk, hogy most mi adjuk vissza azt, amit tőle kaptunk. Apukám végre pihen, és a hobbijának él. Mi támogatjuk mindenben.. "

forrás: sulinet, bezzeganya.postr.hu, velvet.hu, gyakorikerdesek.hu

Oldal tetejére

Vissza májushoz

 

  

2018

Világnap:

olyan évenként ismétlődő, a világra, vagy számos földrészre kiterjedő ünnep, amelyet különböző nemzetközi-, vagy világszervezet hirdetett meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, a figyelem felhívása céllal, pl. az ENSZ, VHO, környezetvédelem, szakmák napjai , egy napos, világ jelentőségű esemény.

Nemzetközi nap:

olyan évenként ismétlődő, számos országra kiterjedő ünnep és figyelemfelhívó nap, amelyet különböző nemzetközi szervezetek hirdettek meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, esetenként rendezvényekkel, konferenciákkal ünneplik. pl. az ENSZ, UNESCO, tematikus figyelemfelhívó nap, nemzetközi jelentőségű események.

Nemzeti ünnep:

olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország, vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli. Nem egyezik meg a nemzeti emléknappal. A legtöbb országnak egy nemzeti ünnepe van egy évben, más országoknak több is. A nemzeti ünnep legtöbbször azon a napon van, amikor az adott állam, vagy tartomány elnyerte függetlenségét. Más esetekben az ország védőszentjének napja, vagy kiemelkedő történelmi esemény válhat nemzeti ünnepnappá. Az állami élet szempontjából kiemelkedő nemzeti ünnepüket az egyes országok törvényben lefektetett állami ünnepként ünnepelik meg,  Magyarországon: március 15. augusztus 20, október 23. Munkaszüneti napok.

Emléknap:

olyan kitüntetett napot jelöl, amely egy ország, vagy egy nép életében kiemelt jelentőséggel rendelkezik, de nem nemzeti ünnep. Általában egy olyan történelmi győzelem, vagy tragédia, illetve más nemzeti jelentőségű esemény, amely fordulatot hozott, amelyre az adott ország állampolgárai, a  nép tagjai büszkék lehetnek, vagy amelyet gyászolnak. A tragikus nemzeti eseménnyel kapcsolatos emléknap másik neve nemzeti gyásznap. A nemzeti emléknapok fontossága és az ünneplésük mértéke országonként eltérő.

Jeles nap:

olyan ünnepnapok, melyeket egy esemény ünneplésre méltóvá tesz, melyhez országszerte állandó hagyomány, szokás fűződik, pl: egyházi ünnep. Sokféle jeles nap van, például a születésnapok, esküvők, de a Karácsony és a Húsvét is az.

Disable Ctrl Key, Right click and F12
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
                    

Kapcsolat
Felhasználási feltételek

lap tetejére


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human