Világnapok - Emléknapok - Jeles napok
Világnapok - Emléknapok - Jeles napok


angol.jpg


 

 

Munkaszüneti és pihenőnapok 2018. - Magyarország

Egyházi mozgó ünnepek

Munkaszüneti napok 2018 - az Európai Unió országaiban és az USA-ban

Munkaszüneti napok 2018 - Amerika országaiban

Munkaszüneti napok 2018 - Ázsia országaiban

Munkaszüneti napok 2018 - Afrika országaiban

Munkaszüneti napok 2018 - Ausztrália és Óceánia országaiban

Iskolai naptár 2018 - 2019

Virágzás (pollen) naptár

Éjszakai rendezvények

 

 

 

időjárás

Időjárás - most

Időjárás - holnap

Időjárás - előrejelzés

Szmogtérkép - Magyarország

Szmogtérkép Budapest

Budapest szmogtérképe

UV sugárzás - Magyarország

UV térkép

Vészjelzés - Európa

Vészjelzés - Föld

Naptári adatok 2018

 

posta icon

Irányítószám keresés a világ összes országában - Postcodes

 

 

 

 

 

Kikapcsoló

SUDOKU

 

 

Szállás megyénként szallas.hu 

Szállás megyénként szallasguru

 
 

 

 

Posta világnap

 

Posta világnap

 

Az Általános Posta Egyesületet (Egyetemes Posta Egyesület - UPU 1878.) 1874. október 9-én alapították Bernben, erre emlékezve tartjuk minden évben október 9-én a Posta Világnapot.

A nemzetközi postaszolgálat összehangolása, továbbfejlesztése érdekében jött létre, a fő célkitűzése az volt, hogy az elzártabb települések is bekapcsolódhassanak ebbe a szolgáltatásba..

A modern posta már nem elégedhet meg a hagyományos szolgáltatásokkal, alkalmazkodnia kell a kihívásokhoz (Friss hírek).

 

posta világnap


posta világnap

"A Univarsal Postal Union (UPU) üzenete a Postai Világnap alkalmából
A világunkat átalakító új információk és hírközlési technológiák áradatát látva, sokakban felmerül a kérdés: vajon van-e még jövőjük a Postáknak? Határozott igen a válaszom.
A Posták a - hagyományos és új - szolgáltatások egész palettáját kínálják, amellyel magánszemélyek és vállalatok milliárdjainak hírközlési igényeinek tesznek eleget nap mint nap. Ahelyett, hogy meghátrálnának az új technológiák elől, amelyek szinte naponta átformálják a kommunikációról kialakított elképzeléseinket, a Posták szintén változnak és bebizonyítják, hogy maguk is innovatívak. Ma a világ nemzeti Postáinak mintegy 65%-a kínál online szolgáltatásokat, beleértve az online készpénz-átutalási megbízásokat (16%), az elektronikus bérmentesítést (13%) és az elektronikus aláírások ellenében történő küldeménykézbesítést (10%) is. A Posták további 12%-ának kínálatában szerepel az internetes vásárlás (elektronikus kereskedelem), míg a nyilvános Internet-hozzáférést a Posták kereken 40%-a biztosítja. Egy új, az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) által az UPU támogatásával kijelölt legfelsőbb szintű domain név, a .post, lehetővé teszi a postai ágazat számára, hogy a kibertérben szilárd alapot teremtsen a biztonságos és megbízható elektronikus postai szolgáltatásoknak.
Olyan tendenciáról van itt szó, amelyet mindenképpen követni kell. Míg a Posták világszerte továbbra is több mint 483 milliárd levelet dolgoznak fel évente, az elektronikus helyettesítők és a legutóbbi pénzügyi válság hatására (különösen az ipari országokban és a gazdaság helyzetétől függően) folytatódik a levélforgalom csökkenése.
Jóllehet, a hagyományos levelek eltűnése e hanyatló tendencia ellenére a közeljövőben minden bizonnyal nem egyik napról a másikra következik be, a Posták termékeik és szolgáltatásaik változatosabbá tételével tekintenek a jövőbe. Az elektronikus kereskedelemnek köszönhetően a csomagküldemények forgalma növekedésnek indult. Az online eladások következtében a Posták számos országban a csomagforgalom 20%-os éves növekedését tapasztalják. Ezenkívül, a Posták egyre több pénzügyi, testre szabott elektronikus, logisztikai, közigazgatási és számos egyéb szolgáltatást kínálnak.
Mindezen szolgáltatások új munkahelyeket teremtenek és támogatják a helyi vállalkozásokat. Brazíliában 5.561 települést érintő felmérést végeztek, amelynek eredményeképp bizonyítást nyert, hogy az egyik ilyen településen megnyitott postabankfióknak köszönhetően az elmúlt négy év folyamán rövid időn belül 14%-kal bővültek az új álláshelyek, az új kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) száma pedig 23%-kal gyarapodott. Általánosabban fogalmazva: közgazdászok egyező véleménye szerint a postai szolgáltatások egy adott ország bruttó hazai termékének legalább 1%-kal történő növekedéséhez járulnak hozzá.
Az idei október 9-én, a Postai Világnapon, véssük jól emlékezetünkbe, hogy a Posta igenis nélkülözhetetlen és értékes szerepet tölt be a magánemberek és a vállalatok milliárdjainak mindennapjaiban, nem csupán kommunikációs eszközként, hanem a gazdasági növekedés egyik lényeges hajtóerejeként is.

Edouard Dayan"

Friss:

A Posta által kibocsájtott bélyegek érvénytelenítése, 2015

A POSTAI SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI
Legutóbbi módosítás hatálybalépésének időpontja: 2015. január 1.

5.2.
Bérmentesítési módok
5.2.1.
Postabélyeggel történő bérmentesítés

1) Postabélyeg a Posta által kibocsátott, a postai küldemények bérmentesítési díjának megfizetésére használható, a névértékére utaló jelöléssel ellátott olyan bélyeg, amely tartalmazza a „Magyarország” feliratot vagy annak idegen nyelvű megfelelőjét.

2) A Posta kizárólag az egyetemes postai szolgáltatás keretében feladható levélküldeményekkel kapcsolatos postai szolgáltatás díjának kiegyenlítésére az 1946. augusztus 1-je után „Magyarország” felirattal Magyarországon kibocsátott egész forint névértékű postabélyeget fogadja el.

3)  A Posta az egyetemes postai szolgáltatás keretében feladható levélküldeményekkel kapcsolatos postai szolgáltatás díjának kiegyenlítésére nem fogadja el:

   f) a fillér és nem egész forint névértékű postabélyeget, egyéb postai értékcikket;
  g) a „Magyar Posta” felirattal kibocsátott bélyeget, egyéb postai értékcikket.

4) A feladónak a levél küldeményeken a bérmentesítési díj összegét lehetőleg egy darab megfelelő értékű Magyarországon kibocsátott postabélyeggel kell leróni, a postabélyeget teljes lapjával a küldemény címoldalának jobb felső sarkába kell felragasztani.

Magyar Posta 2015

 

forrás: hirextra.hu, nmhh.hu, posta.hu

Oldal tetejére

Vissza októberhez

  

2018

Világnap:

olyan évenként ismétlődő, a világra, vagy számos földrészre kiterjedő ünnep, amelyet különböző nemzetközi-, vagy világszervezet hirdetett meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, a figyelem felhívása céllal, pl. az ENSZ, VHO, környezetvédelem, szakmák napjai , egy napos, világ jelentőségű esemény.

Nemzetközi nap:

olyan évenként ismétlődő, számos országra kiterjedő ünnep és figyelemfelhívó nap, amelyet különböző nemzetközi szervezetek hirdettek meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, esetenként rendezvényekkel, konferenciákkal ünneplik. pl. az ENSZ, UNESCO, tematikus figyelemfelhívó nap, nemzetközi jelentőségű események.

Nemzeti ünnep:

olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország, vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli. Nem egyezik meg a nemzeti emléknappal. A legtöbb országnak egy nemzeti ünnepe van egy évben, más országoknak több is. A nemzeti ünnep legtöbbször azon a napon van, amikor az adott állam, vagy tartomány elnyerte függetlenségét. Más esetekben az ország védőszentjének napja, vagy kiemelkedő történelmi esemény válhat nemzeti ünnepnappá. Az állami élet szempontjából kiemelkedő nemzeti ünnepüket az egyes országok törvényben lefektetett állami ünnepként ünnepelik meg,  Magyarországon: március 15. augusztus 20, október 23. Munkaszüneti napok.

Emléknap:

olyan kitüntetett napot jelöl, amely egy ország, vagy egy nép életében kiemelt jelentőséggel rendelkezik, de nem nemzeti ünnep. Általában egy olyan történelmi győzelem, vagy tragédia, illetve más nemzeti jelentőségű esemény, amely fordulatot hozott, amelyre az adott ország állampolgárai, a  nép tagjai büszkék lehetnek, vagy amelyet gyászolnak. A tragikus nemzeti eseménnyel kapcsolatos emléknap másik neve nemzeti gyásznap. A nemzeti emléknapok fontossága és az ünneplésük mértéke országonként eltérő.

Jeles nap:

olyan ünnepnapok, melyeket egy esemény ünneplésre méltóvá tesz, melyhez országszerte állandó hagyomány, szokás fűződik, pl: egyházi ünnep. Sokféle jeles nap van, például a születésnapok, esküvők, de a Karácsony és a Húsvét is az.

Disable Ctrl Key, Right click and F12
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
                    

Kapcsolat
Felhasználási feltételek

lap tetejére


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human