Világnapok - Emléknapok - Jeles napok
Világnapok - Emléknapok - Jeles napok


angol.jpg


 

Munkaszüneti és pihenőnapok 2021. - Magyarország

Egyházi mozgó ünnepek

Munkaszüneti napok 2021 - az Európai Unió országaiban és az USA-ban

Munkaszüneti napok 2021 - Amerika országaiban

Munkaszüneti napok 2021 - Ázsia országaiban

Munkaszüneti napok 2021 - Afrika országaiban

Munkaszüneti napok 2021 - Ausztrália és Óceánia országaiban

Iskolai naptár 2020 - 2021

Virágzás (pollen) naptár

Éjszakai rendezvények 

Naptári adatok 2021

 

 

 

időjárás

Időjárás - most  EU fővárosok

Időjárás előrejelzés Budapest

Budapest booked.net
+C

Max.: +

Min.: +

Pén, 01.01.2021

Szmogtérkép Magyarország

Budapest szmogtérképe

UV sugárzás - Magyarország

UV térkép

Vészjelzés - Európa

Vészjelzés - Föld

 

posta icon

Irányítószám keresés a világ összes országában - Postcodes

 

 

 

 

 

 

 

Legújabb

Horgolt csörgő rágóka

Horgolt állatok

Horgolt játékvilág

 

 

 

 


Strandok Éjszakája

 

Strandok éjszakája

 

A strandok nyári, szabadtéri fürdőzési lehetőséget biztosítanak, a Fürdők éjszakája mintájára rendezik meg évente, változó napokon. Az elmúlt években ötvenezernél is több látogatója volt a Strandok éjszakája elnevezésű programsorozatnak, amelyre idén is legalább ennyi vendéget várnak a szervezők.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére indított Strandok Éjszakája rendezvényre az idei nyáron 2018. július 27. (péntek) kerül sor.

Résztvevő fürdők, tájékoztató arra a napra, panzió, vendégház lehetőségek:

Aquaworld Resort, Budapest
Műsor DJ-vel, tűzzsonglőrökkel, szauna szeánszokkal, és táncosokkal, belépőjegy aznap csak 3 690 Ft! Hosszabbított nyitvatartás 01.30 óráig.

 

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged
1 800 Ft a belépő a fürdőbe (korhatár!).
Változatos szauna szeánszokkal és koktélbárral várják a vendégeket este 20.00-24.00-ig.
Szállás

Anna Gyógy-,Termál- és Élményfürdő, Szeged
Az éjszakai fürdőzés 21.00-24.00-ig tart, kedvezményes 1 000 Ft-os áron.
Szállás

Harkányfürdő - 9.00-22.00-ig várják az érdeklődőket a fürdőben.
Szállás

Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógyfürdő
A gyógyfürdőben 15.00-tól minden belépőből 50% kedvezményt adnak. A fürdő 22.00-ig tart majd nyitva, és 3 alkalommal vízi aerobicot tartanak majd a vendégeknek.
Szállás

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidő Központ
Medence party DJ MAD, aka GustavM-mel! Belépő szaunahasználattal 1 200 Ft, 20.00-24.00-ig.
Szállás

Dévaványai Strandfürdő és Gyógyászat
Éjfélig várják a vendégeket, továbbá kedvezményes csoportos belépő váltásra is van lehetőség 550 Ft-os áron.
Szállás

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő Kisújszállás
Habparty és éjszakai fürdőzés éjfélig! 20.00-tól a belépő csak 900 Ft.
Szállás

Kecskeméti Fürdő
Az éjfélig tartó buliban élő DJ Show, lézer show, táncfellépés, tűzzsonglőr, ajándék világító karkötő várja a vendégeket. A belépő ára 14 év felett 1 300 Ft/fő, 14 év alatt 900 Ft/fő. A helyszín jó idő esetén a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark (Kecskemét, Csabay Géza krt. 3.), rossz idő esetén a szomszédos Kecskeméti Fürdő (Kecskemét, Csabay Géza krt. 5.).
Szállás

Tisza Parti Gyógy- és Élményfürdő Tiszakécske
A napijegy tartalmazza az összes programon való részvételt. A fürdőzés éjfélig tart, Vastag Csaba koncert 20.00-tól, pizza- és koktélkupon, lézershow, tűzzsonglőr. 

Szállás

Kehida Termál-, Gyógy- és Élményfürdő Kehidakustány
2 órával hosszabb nyitvatartással várják a vendégeket.
Szállás

Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő Egerszalók17.00-kor Aquazumba, 14.00, 16.00 és 18.00-kor szaunaceremóniák. A belépőre 10% kedvezményt biztosítanak a fürdő honlapján letöltött szelvénnyel. A fürdőzés este 22.00 óráig tart majd.
Szállás 

Bio Flexum Termál Gyógyfürdő Mosonmagyaróvár
Műsort ad DJ sztrávendég. 
Szállás


Dávodi Gyógyfürdő
A program 21.00-24.00-ig tart majd, tűzijáték, éjfélkor élőzene, koktélbár várja a vendégeket. Egésznapos jegy +500 Ft, 20.00-tól 18 év alatt 490 Ft, 18 év felett 990 Ft.
Szállás

Makói Hagymatikum
Zenés éjszakai program, koktélpult. 19.30-tól a fürdőbelépő 1 500 Ft, makói lakosoknak 1 200.-Ft. A buli éjfélig tart.
Szállás

Akácliget Gyógy és Strandfürdő Karcag
Vízijáték, tűzijáték, The Best Company koncert éjfélig. 
Szállás

Borbála fürdő Algyő
20% kedvezményt biztosítanak a belépőből, éjfélig. 
Szállás

Az eseményhez több fürdő, strand is csatlakozik, ezen a napon többnyire éjfélig tartanak nyitva.

A helyileg szervezett színes programokról, a vendégeknek biztosított kedvezményekről. minden fürdő maga gondoskodik, érdemes tájékozódni, mielőtt döntenénk, hogy melyiket vesszük igénybe.

by: VEJ

forrás: kulturaonline.hu, furdoszovetseg.hu

Vissza júliushoz

 

Ajándék ötlet
A
jándék ötlet 

2021

Világnap:

olyan évenként ismétlődő, a világra, vagy számos földrészre kiterjedő ünnep, amelyet különböző nemzetközi-, vagy világszervezet hirdetett meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, a figyelem felhívása céllal, pl. az ENSZ, VHO, környezetvédelem, szakmák napjai , egy napos, világ jelentőségű esemény.

Nemzetközi nap:

olyan évenként ismétlődő, számos országra kiterjedő ünnep és figyelemfelhívó nap, amelyet különböző nemzetközi szervezetek hirdettek meg valamely aktuális témához kapcsolódóan, esetenként rendezvényekkel, konferenciákkal ünneplik. pl. az ENSZ, UNESCO, tematikus figyelemfelhívó nap, nemzetközi jelentőségű események.

Nemzeti ünnep:

olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország, vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli. Nem egyezik meg a nemzeti emléknappal. A legtöbb országnak egy nemzeti ünnepe van egy évben, más országoknak több is. A nemzeti ünnep legtöbbször azon a napon van, amikor az adott állam, vagy tartomány elnyerte függetlenségét. Más esetekben az ország védőszentjének napja, vagy kiemelkedő történelmi esemény válhat nemzeti ünnepnappá. Az állami élet szempontjából kiemelkedő nemzeti ünnepüket az egyes országok törvényben lefektetett állami ünnepként ünnepelik meg,  Magyarországon: március 15. augusztus 20, október 23. Munkaszüneti napok.

Emléknap:

olyan kitüntetett napot jelöl, amely egy ország, vagy egy nép életében kiemelt jelentőséggel rendelkezik, de nem nemzeti ünnep. Általában egy olyan történelmi győzelem, vagy tragédia, illetve más nemzeti jelentőségű esemény, amely fordulatot hozott, amelyre az adott ország állampolgárai, a  nép tagjai büszkék lehetnek, vagy amelyet gyászolnak. A tragikus nemzeti eseménnyel kapcsolatos emléknap másik neve nemzeti gyásznap. A nemzeti emléknapok fontossága és az ünneplésük mértéke országonként eltérő.

Jeles nap:

olyan ünnepnapok, melyeket egy esemény ünneplésre méltóvá tesz, melyhez országszerte állandó hagyomány, szokás fűződik, pl: egyházi ünnep. Sokféle jeles nap van, például a születésnapok, esküvők, de a Karácsony és a Húsvét is az.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
                    

Kapcsolat
Felhasználási feltételek

lap tetejére


SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.